• 938290285
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Com evitar recàrrecs a la factura elèctrica?

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 

Aplitelc Berguedà us ajuda a mantenir a ratlla l'energia reactiva.

polsreactiva

Les companyies elèctriques penalitzen el consum d'energia reactiva. Per poder evitar aquestes penalitzacions cal compensar l'energia reactiva i mantenir la instal·lació amb un cosφ proper a l'1.

reactiva cat

Aquesta penalització varia segons la tarifa elèctrica, potència contractada i el consum de reactiva:

BAIXA TENSIÓ (<1kV):

  • <15kW: Tarifa 2.0A i Tarifa 2.1A, els recàrrecs s’aplicaran si l’energia reactiva sobrepassa el 50% del consum d’energia activa.
  • >15kW: Tarifa 3.0A, els recàrrecs s’aplicaran sempre que el consum de reactiva excedeixi el 33% de l’energia activa consumida (kW) i es trobi entre els períodes 1 i 2. El període 3 queda exempt de penalitzacions.

ALTA TENSIÓ (1-30kV)

  • <450kW: Tarifa 3.1A els recàrrecs s’aplicaran sempre que el consum de reactiva excedeixi el 33% de l’energia activa consumida (kW) i es trobi entre els períodes 1 i 2. El període 3 queda exempt de penalitzacions.
  • >450kW Tarifa 6.1A: els recàrrecs s’aplicaran sempre que el consum de reactiva excedeixi el 33% de l’energia activa consumida (kW) i es trobi entre els períodes 1 i 5. El període 6 queda exempt de penalitzacions.

Aplitelc Berguedà garanteix un bon control de l'energia reactiva mitjançant l'instal·lació i manteniment d'una bateria de condensadors.

  • Si ja teniu instal·lada una bateria de condensadors però seguiu tenint penalitzacions, Aplitelc en revisarà l’estat.
  • Si no teniu bateria de condensadors, envieu-nos tres factures elèctriques esglaonades en el temps durant un any i us realitzarem un proposta per rebaixar la factura elèctrica.

 

Què és l'energia reactiva?

L'energia reactiva apareix en les instal·lacions elèctriques quan s'utilitzen aparells que necessiten crear camps magnètics i elèctrics per al seu funcionament. És a dir, aparells que disposen de bobines i condensadors.Aquesta energia és molesta per a la distribució, ja que incrementa les pèrdues en les xarxes elèctriques. Per aquesta raó les companyies elèctriques van crear recàrrecs per als excessos de consum d'aquest tipus d'energia.L'energia reactiva també provoca una baixada de potència en la instal·lació del client, la qual cosa obliga a tenir una potència contractada major.

Factor de potència

triangle cat

El factor de potència d'un sistema de potència elèctric de corrent altern es defineix com la relació entre potència activa i potència aparent. El seu símbol és FP o també cosφ.

 


Consola de Depuració per Joomla!

Sessió

Informació de perfils

Ús de la memòria

Peticions a la base de dades